Rim och reson i Venezuela

DASH har ett marknadsvärde på 1.3 miljarder US dollar att jämföra med exempelvis spelföretaget Kindred (som äger Unibet) 24 miljarder.

Är det rimligt att ett iofs globalt betting bolag värderas nästan 24 gånger DASH med tanke på att den valutan kan dominera Venezeula och därifrån erövra latinamerika och övriga delar av Sydamerika?

Venezuelas BNP ligger på 482 miljarder USD och mellan tummen och pekfingret behöver den BNP:n en motsvarighet i DASH.

Det betyder att DASH nuvarande värdering skulle kunna vara 500 gånger större än den är idag.

Trots allt skulle ju Sveriges e-krona i princip motsvara Sveriges BNP på 556 miljarder USD.

MEN kryptovalutor är volatila och DASH går kraftigt upp och ned under loppet av en en vecka och det finns liten anledning att hänga med på 30% ned om alla siffror är röda. Då vill man hellre vara med nästa vecka då den går upp 50%. (Siffrorna är bara exempel.)

Hur som helst DASH är ett bra exempel då den går att mäta med just Venezuela eftersom den är så stor där att det är tänkbart att den tar över helt och hållet.

Ungefär som Stellar Lumens ZLM kan ta över Ukrainas 130 miljarder.

Stellar är dock redan värderad i 6.5 miljarder så mellan tummen och pekfingret är uppsidan ”bara” 20 ggr i den kryptovalutan.

Att värderingarna skiljer sig beror på andra projekt, flera tror ju att rika stater och företag i Europa kommer att göra fler transaktioner i Stellar och det ligger bakom att den är 5X mer värdefull än DASH.

Att den tyska banken Bankhaus von der Heydt (BVDH) (Grundad 1754) skapat en egen kryptovaluta baserad på Stellar Lumens har hjälpt till att få upp värderingen till 6.6 miljarder.

World Economic Forum har ett eget förslag på vilken kryptovaluta som ska stabilisera (och dominera) den europeeiska marknaden. World Economic Forum rekommenderar Chainlink en kryptovaluta som har en i det närmaste identisk värdering med Stellar Lumens, f.n. 6.8 miljarder dollar för Chainlink med 6.6 miljarder för Stellar Lumens.

Att World Economic Forum har en årlig konferens i Davos och har förmodligen baserat sitt val av Chainlink delvis på vad kryptovärlden har för självuppfattning. Grundaren till WEF är Klaus Schwab från Ravensburg.

Chainlink på svenska kedjelänk, är något vi alla sett, men kanske inte reflekterat så mycket och kanske slarvigt benämnt stålnät, gatugaller, eller något ditåt.

Chainlink står för närvarande i 17 dollar och förväntas gå upp till mellan 75-150 dollar 2025. Prognosen från Coinpedia är 28 dollar i år, och 45 dollar nästa år. 264% på två är skapligt, men jag förstår de personer som tror mer på Stellar Lumens och allra mest på DASH. Att prognoserna på DASH skruvats ned beror dock på att ”övertagandet” av att vara värdegrunden för Venezuelas ekonomi var ett månskott. I praktiken finns alltid mängder av komplikationer och konkurrenter, men siffrorna ljuger ändå inte. Värderingen av kryptovalutorna i jämförelse med nationen de representerar finns där.

De som har de mest optimistiska prognoserna för Chainlink (långt mycket högre än ovanstående) baserar det på att Chainlink kommer att ”ersätta” euron – och rädda jobben för de som jobbar i Bryssel, Strassburg och på ECB. Chainlink är för dem framtidens euro i förklädnad. Om det här månskottet mot förmodan skulle slå in – ja då blir den totala européeiska BNP:n också identisk med det totala värdet för Chainlink. Det innebär att en investering på 1 euro i chainlink idag blir värd drygt 2300 Euro i framtiden. Det räcker med att lägga fram 433 euro för att bli miljonär i euro. En investering på 433 svenska kronor blir 1 miljon svenska kronor med samma enkla matematik.

Photo by Leah Kelley on Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: