Lägg ned ECB

Europeiska centralbanken går samma öde till mötes som isen på Grönland. Personalen på ECB kommer att dö som korallreven. Det är derivatbubblan som kommer att orsaka kraschen, men det mainstream kommer att attackera lösningen på problemet…

Euron är en totalt onödig valuta – den kan ersättas av Cardano (ADA) vilket skulle göra att Europa förenades med AFRIKA vilket jag tror är nödvändigt. Europa ska inte ta avstånd från tredje världen.

Hade Palme levat idag hade han varit den första som insett att framtiden var Cardano.

Om någon är värld att få nobelpriset i Ekonomi två gånger så är det Charles Hoskinson. Men det är min personliga åsikt. I dagsläget är det dock ingen annan som så tydligt förenar krypto-revolutionen med ett brinnande engagemang för ekonomisk utveckling för ALLA och inte bara några få.

Cardano är Ripples totala motsats.

Jag kan inte se att någon annan person har den moraliska övertygelse om en bättre värld än Charles Hoskinson. För mig är han nutidens svar på 1789, han har potentialen att bli Marx, Engels och Lenin i en och samma person.

Det finns säkert personer som vill koka mig levande i olja för att pekar ut Charles Hoskinson som vår tids störste geni, men känslan är att han är det. För jag tror inte att det går att skapa fred på det här jordklotet utan att lyfta Afrika. Att få Etiopien på fötter känns … helt enkelt outstanding.

Cardano vill heller inte ha krypto-oligopol, något bjässar som JP Morgan och Goldman Sachs säkert inte har något emot. Att Deutsche var några helgon under Trump-eran är grundligt vederlagt.

Citigroup, Wells Fargo, Bank of America, Barclays, Credit Suisse – ingen av dessa jättar är egenligen hotade av kryptovalutorna. De är hotade av arbetarklassens krav på rättfärdiga löner. De vill gärna tjäna pengar på krypto. Däremot vill de inte att arbetarklassen ska tjäna pengar på krypto. Deras personal och ämbetsmän slåss för att behålla sina privilegium och vill skrämma bort folk från Bitcoin och låta dem sväva i okunnighet gentemot kryptovalutorna.

Okej, jag drog saker till sin spets, fullt så enkelt är det inte, men egentligen behöver vi inga centralbanker – det är en primitiv lösning – ungefär som häst och vagn egentligen inte behövs för transport.

Liechtensteins låga skatter och liberala hållning till kryptovalutorna gjorde Vaduz stat till krypto-Europas huvudstad. En del skulle hävda att den fortfarande är det, men Zug kanske inte håller med. I Kanada får väl Vancouver i kraft av Netcoins Inc anses vara krypto-valutornas huvudstad. Mitchell Demeter är ordförande för Netcoins Inc och sitter även i styrelsen för ett holdingbolag i kryptovalutor. Holdingbolaget fokuserade uteslutande på Venezuelas DASH 2017-2019, men har sedermera bytt inriktning.

DASH var en spektakulär succé, men inte för oss svenskar som på grund av snåriga regler helt enkelt inte vågade eller kunde gå in. Eller som gjorde det ändå då DASH är ett privatmynt som Monero.

Det är kanske inte konstigt att extremhögern växer i vårt land med tanke på det oresonliga skatteverket och jag är helt övertygad om att det finns marginalgrupper som tradar Dash, Z Cash, Monero utan räckhåll för Skatteverket. De mer avancerade har förmodligen gått över till Verge, Horizen och Beam tre mynt som inte något skatteverk i världen har någon chans att komma åt om du frågar mig. Å andra sidan är det heller inte så lätt att köpa något för de här mynten… Så kanske lurar högern sig själv med sina privatmynt.

Personligen bryr jag mig inte så mycket om de få personer som gör svarta pengar på privatmynten. Vad skiljer dem åt från en socialbidragstagare eller någon som ”fuskat” sig till en sjukskrivning eller en förtidspension? Vi lever i ett samhälle där vissa tar död på sig själva i konkurrensen. Vilken rätt har jag som kristen människa att döma en person som hellre blir skattefri miljonär på Monero än dör i stroke efter 45 års lågavlönat slit?

Hyperinflationen i Venezuela är inte unik. Just nu pågår en hyperinflation i Europa och USA om du jämför euron och dollarn mot någon av de 100 ledande kryptovalutorna. Krykptovalutorna går upp. Dollarn och Euron går ned och det är någonting BRA för arbetarklassen. Arbetarklassen kommer att få slita hårt ändå! Men med kryptovalutor kan de få lite tillbaka för slitet!

Min personliga tolkning av lagen är att privatmynten INTE går att beskatta. Eftersom det är TEKNISKT omöjligt att komma åt en hård privat-algoritm är det även LOGISKT och därmed även JURIDISKT omöjligt, onödigt och fåfängt att göra det. Så släpp kryptovalutorna fria för 80% av alla människor kommer att jobba och betala skatt i alla fall.

Med tanke på att robotar och datorer ersätter oss människor borde det redan nu vara *frivilligt* att arbeta och om vi avskaffade alla parasiter i värdesystem skulle det vara totalt genomförbart.

Människor VILL jobb, skatta och göra rätt för sig, bara det är rimliga förutsättningar. Vi behöver inga fåniga skatteregler.

När det gäller gamingvalutor i ett vanligt spel, skattar du för dem? Skattar du för de pengar du spelade Nintendo? Skattade du för pengarna i Monopol?

Många av kryptovalutorna är ju slutna ekosystem. Du kan inte handla för dem i vanliga butiker i alla fall.

För mig är Venzeuela en vägvisare – liksom Ukraina. Kryptovalutor är bra för ekonomin. Skrämselpropaganda emot dem biter inte på mig. Speciellt inte när man hör vilka det är som är emot kryptovalutorna och vilka argument de har. Det låter som en person från tidigt 10-tal som dyrkade fusk-företaget Lehman Brothers.

Ironiskt nog jobbade kryptovärldens självutnämnda stjärna Teeka Tewari på Lehman och de allra flesta svenskar har någon gång fått ett skräpmejl där en bedragare vill få dem att lämna ut sitt bank-id för att de ska få ett tradingprogram för Bitcoin som inte finns.

Så digitala ekonomiska bedrägerier har aldrig varit fler än de är idag.

I den mån ECB och andra jurister arbetar för att vi ska slippa dessa digitala bluffar så gör de ett bra jobb.

Jag är ganska övertygad om att ECB och dess personal kommer att klara sig bra. De kommer att tjäna minst 300.000 kr i månaden som en vanlig stackars AP-fonds-general. Och tjänar man så mycket måste man ibland visa upp resultat, man måste dra blod från krypto-branschen, hitta syndabockar.

Några av syndabockarna från Ripple Labs kom att bli:

Grundarna till Ripple Labs: Chris Larsen, Jed McCaleb

Ryan Fugger (Concept Originator)
Alan Safahi (Advisory Board)
David Schwartz (Chief Cryptographer and Chief Technology Officer)
Ken Kurson (Advisory Board)

Rättegången som SEC initierat går dock inte mot alla ovan nämnda. Det är i första hand Christian Larsen och Bradley Garlinghouse som hålls ansvariga för att ha ”rest” 1.3 miljarder dollar för säkerheten XRP utan registerering.

Coinbase har minst 35 miljoner användare vilket innebär att fyra gånger Sveriges befokning redan är inne i krykptobranschen. Redan 2018 var Coinbase värderat till 8 miljarder idag är det förmodligen värt tre-fyra gånger mer.

Som svensk kanske du föredrar att gå in i Kanadas alternativ till Coindesk och det företaget finns på Avanza under BIGG Digital Assets. Då företaget är listat på Canadian Securities Exchange är regleringen inte tillräckligt bra för svensk standard och du torskar 30% av reavinsten när du säljer av det.

För mig är det tillräckligt för att avråda och stå utanför. Säg att du går in och ut några gånger i veckan för att göra avkastning som daytrader. Det innebär ett pappersarbete som i arbetstid och mekk helt enkelt ”mördar” så väl all glädje som all vinst.

För en vanlig småsparare är det helt enkelt inte mödan värt.

Rådgivare kan säga vad de vill, men ISK och Kapitalförsäkring är för mig ”Den enda vägen”. Först jobbar du heltid, sedan gör du research, sedan trejdar du och i slutet av dagen ska du ägna dig åt att sitta varje söndag och reda ut varenda liten affär för att Skatteverket ska vara nöjda.

Det kan bara leda till en sak: Utmattningsdepression och stroke innan 65.

Nej, köp dina papper på Toronto, Vancouver eller Nasdaq istället inuti en kapitalförsäkring – det är Alexanderhugget som gör att du kan tredja hur mycket du vill utan att Moder Svea ska in och rota i varenda detalj.

En vanlig depå är som ett minutschema i hemtjänsten – total kontroll råder, du sitter i en liten bur med både handbojor och munkorg.

Det finns de som har tålamodet och stadgan att göra EN STOR affär i ett onoterat papper och sedan VÄNTA tills det kan flyttas över till en kapitalförsäkring. Jag har stor respekt för företag som Pepins och jag har kollat på deras utbud, men att deras koncept ligger utanför kapitalförsäkringens trygghet gör dem lika omöjliga som investeringsobjekt som kryptovalutor.

Jag råder eller avråder inte någon för något. Det handlar om tycke och smak. Vad vill du ha på mackan, vad vill du dricka till, vill du laga något avancerat eller värma på i mikron? Vill du sitta i en fåtölj när du är ledig eller gå på lina?

Det finns de som tycker det är värt besväret med onoterat, ETFS och de som investerar riskabelt och därför vill ha en vanlig depå med reavinst och reaförlust.

Men för mig är det lika intressant som att ligga på en spikmatta.

Men jag har ändå en depå där jag köper några få papper på CSE i företag som är så bra att jag är beredd att torska 30% och på Pepins finns företag som också är väda 30%-torsken.

Vad jag vill ha sagt är snarare det här: De företag du köper på en vanlig torsk-depå måste då också vara MER ÄN 30% bättre…

En vän till mig jämförde courtaget med bensinen i bilen. Minst 1 kr för svenska aktier och 1 dollar för amerikanska. Han tyckte att det var en axelryckning mer eller mindre. Du kan inte köra till jobbet utan att betala för bensinen.

Min analogi är ungefär densamma. När jag kommer hem från jobbet en tung dag kanske jag kokar lite havregrynsgröt eller tar en portion fil med müsli. Det är inte gratis, men kostnaden är irrelevant för jag måste ju äta. Gröt och fil är svenskt courtage, medan en lite dyrare mikrad maträtt är det amerikanska courtaget 8 kr per affär är inget att bråka om.

Visst jag skulle hellre vilja ha det lägre, som på en kryptobörs, men så länge som de är spärrade för svenskar – ja då får det bli Avanza och Nordnet.

Jag missunnar inte andra folkslag från att tjäna pengar på krypto, för i långa loppet tror jag det gynnar alla. Att lilla Liechtenstein sopar banan med stora Sverige ser jag bara som ett stort skämt. Vi svenskar blir hånade på så många sätt: genom förnedringsrån, bilbränder, dåliga TV-program, KRAV-märkt djurplågeri, fåniga kåsörer, maktpartier, ekonomiska dynastier, schlagerfestivaler, ketchup med för mycket socker så det kan kvitta att vårt folk tittar på när människor i andra länder blir miljonärer på kryptotrenden. Självskadebeteende är det normala i vårt land, se bara på Skånska kriget. Varför skulle Karl den elfte ner dit och slakta? Hur många dog inte i onödan under Sveriges stormaktstid? Herman Lindqvist talar om stormaktstidens slut som en militärdiktatur, men Sverige var en militärdiktatur under HELA stormaktstiden från Gustav II Adolf och framåt. Karl XII omvandlade inte Sverige till en militärdiktatur, han bara löpte linan ut. 1600-talet var slaktens århundrade. Männen i den svenska armén hade det långt mycket sämre än de kravmärkta grisar man nu tycker så synd om.

De som dog under Karl XII eller Karl XII eller Gustav II Adolf skulle vara djävligt glada om de blev behandlade som nutidens slaktgrisar. Många sket ju ihjäl sig. Här kan vi verkligen tala om levande varelser, människor, som dog i blod och avföring. De som dog under den svenska stormakten tycker jag långt mycket mer synd om än KRAV-grisarna, eftersom att en 1600-tals människa i min värld är värld mer än en 2000-tals gris.

En bekant till mig vill investera i DASH mer på grund av sin solidaritet med Venezuela än någon eventuell uppsida ekonomiskt (även om den är enorm). Gissningsvis har han känt till DASH längre än mig, men stått tillbaka av samma anledning som mig: Skatteverkets policy med järnbur, handbojor och munkorg för krypto-investerare. Har även bekanta som skulle vilja ha Stellar Lumens på grund av Ukraina och så ja då som föredrar Cardanos äventyr i Afrika.

Men att titta på när andra tjänar pengar kostar ingenting, och så är livet för en svensk i Krångel-Sverige, du sitter på läktaren och tittar på när andra bygger förmögenheter.

Jag älskar Sverige och svenskarna ändå, men jag tror inte Reinfeldt ville att vi skulle öppna våra hjärtan. Tvärtom tror jag han ville krossa Försäkringskassan och det var så det blev också även om det var Annika Strandhäll som var den lojala bödeln. På Google får jag upp Annika Strandhäll max antal sjukdagar så fort jag skriver Annika. Söker jag på Bödel får jag upp Charles Henri Sanson.

Charles-Henri Sanson föddes 15 februari 1739 i Paris. Han hade ärvt befattningen som funnits familjen sedan 1688.

Annika Strandhäll ärvde den otacksamma uppgiften att begränsa antalet sjukdagar från Fredrik Reinfeldt.

Reinfeldt 4 Augusti 1965 i Österhaningen lämnade över smutstvätten till Annika Strandhäll 30 April 1975 i Göteborg.

En känd bödel i Stockholm var Mikael Reisuer som arbetade fram till 1650. Han höll på mellan 1635-1650. Reinfeldts tid var kortare: 6 October 2006 – 3 October 2014 var hans tid, den tid då han lade grunden för avrättningen av de långtidssjukskrivna.

Annika Strandhäll var statsråd och chef för Socialdepartementet mellan 2014-2019, först som socialförsäkringsminister och sedan socialminister.

En annan känd bödel från Göteborg är Carl Gustav Beckius. Myten om att Olof Wilhelm Bergendahl skulle vara Göteborgs SISTA bödel är egentligen ingen myt utan bara dålig grammatik. Myten är snarare att Olof Wilhelm Bergendahl skulle vara Göteborgs SENASTE bödel. Det är han egentligen inte heller för nutidens bödlar gömmer sig bakom riksdagens knappar.

Hur som helst, om ECB faller kommer mainstream att anse att det är Satoshi Nakamoto som är bödeln. Vilket förmodligen stämmer. Inom loppet av 10-20 år kommer fler stora banker att utmanas, men jag är naiv nog att tro att det inte blir särskilt många. Däremot bygger det nuvarande uppblåsta systemet av derivat på något ohållbart.

Derivat är den största bubblan av de alla och det är hyckleri att säga något annat.

Derivaten globalt sett är värderade till 640 trillioner medan det verkliga värdet är 12 trillioner.

Att jämföra med kryptovalutornas värde på 1 trillion. 1 av 640 är inte ens två promille.

Den stora bubblan är derivaten och i slutändan är det derivaten som fäller ECB precis som de fällde Lehman Brothers. Derivaten representerar något som inte finns och GARANTERAR olika former av krascher, krispaket och har rimligen en hel del med utsugningen av arbetare och tredje världen att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: