Bitcoin mot 100.000 dollar

Når Bitcoin 100.000 dollar i år?

Allt fler analytiker tror det.

Vissa tror att Bitcoin når 500.000 dollar och att de som missat tåget kommer att investera i Ethereum, Cardano eller Stellar Lumens istället.

De senaste dagarna har Stellar Lumens dubblat i värde tack vare ett kontrakt med Ukraina.

Utvecklingen i Dash efter att Dash blev den ledande kryptovalutan i Venezuela hade en astronomisk betydelse på Dash kurs och nu har alltså ”tåget gått” även för XLM – Stellar Lumens.

De här valutorna har fått in foten i två mäktiga områden – Dash i Sydamerika och Stellar Lumens i Västra Asien / Östra Europa / Södra Ryssland eller hur man nu vill placera Ukraina.

Att detta är ett genombrott för kryptovalutorna är ställt bakom allt tvivel och om Cardano får till ett kontrakt med Etiopien lär ett genombrott synas och märkas även där.

Cardanos grundare jämför dagens ledande kryptovalutor med Mosaic och Netscape. De valutor som har övertaget nu anses lida av begränsande barnsjukdomar. På längre sikt kommer andra bättre konstruerade kryptovalutor ta över.

Bland experterna på kryptovalutor räknar flera med att Bitcoin kommer att rusa upp till 100.000 dollar, 250.000 dollar eller mer samtidigt som huvudutmanaren Ethereum når 9.000 – 27.000 dollar i år. Det här är de mer positiva experterna. Det finns även de som tror att toppen redan är nådd och raset kommer.

För Ukraina och Venezuela är kryptovalutorna en välsignelse.

Europas centrum för kryptovalutor anses ibland vara Lichtenstein och Zug i Schweiz. I Kanada har Vancouver kommit långt med sina kryptoprojekt.

SEC har fått upp ögonen för kryptovalutorna och kryptovalutan Ripple har drabbats av en katastrof. Vissa anser att Stellar Lumens kommer att överta Ripples plats i systemet. Ripple har fortfarande ett totalt värde av $15,000 miljoner medan Etheriums värde ligger på $140.000 miljoner dollar och Bitcoin $760.000 miljoner.

Myntet Stellars värde är $6,878 miljoner. Dash värderas till $982 miljoner.

Ur storleks-perspektivet tycks Dash ha en enorm uppsida om det lyckas expandera verksamheten i Sydamerika. Det värderas i en sjundedel av Stellar och en femtondel av Ripple vilket hands down tycks litet. Venezuelas BNP är cirka tre gånger större än Ukrainas.

Ukrainas BNP cirka 131 miljarder dollar och Venezuelas BNP cirka 482 miljarder dollar. Etiopiens BNP är cirka 84 miljarder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: